Als het weer wat meezit, proberen we er met de moto's op uit te trekken. Hieronder vinden jullie een aantal van deze dag- en weekendtrips terug. Bij sommige dagtrips, vergeten we wel eens foto's te maken of zijn ze zodanig kort, dat het niet de moeite is om ze hier te vermelden. Het liefst van al, trekken we er voor meerdere dagen op uit. Want zeg nu zelf, voor de mooiere bochtige wegen moet je dieper richting Ardennen of Eifel rijden. Afhankelijk van het weer, gaan we dan met de tent of boeken we een B&B. Bij iedere trip staat er een link naar RouteYou, waar jullie de route kunnen downloaden. De routes hebben we niet allemaal zelf uitgevonden en zijn dan ook vaak een samenraapsel van routes die we op het internet gevonden hebben. De nieuwste verslagen staan bovenaan in de lijst.

Durbuy Jun 21

We hebben ons dit jaar een nieuwe tent gekocht. De vorige was oké voor trekking, maar ze was niet ideaal voor motorreizen. Het was moeilijk om jezelf erin om te kleden en we kregen er niet al ons materiaal in weggestopt. De nieuwe tent heeft een grotere inkom en Cindy kan er zelfs in rechtstaan. Hoog tijd dus om deze tent eens uit te testen. Daarvoor zoeken we ons een route uit in de richting van Durbuy. De eerste dag maken een grote lus doorheen Luxemburg. De tweede dag voert de route je rond Dinant.

De tent is goedgekeurd, we hebben plaats voldoende om al ons materiaal weg te leggen en je kan comfortabel zitten in de voortent. Ook het slaapgedeelte is een heel stuk groter dan onze vorige tent.

Met onze buren hadden we minder geluk, die hebben het uitgezongen tot 02Hr 's nachts.

Durbuy_Dag_01
Durbuy_Dag_02

Spa Feb 21

De eerste mooie dagen van het jaar komen eraan en daar moeten we in ons Belgenland van profiteren. We boeken ons een B&B in de buurt van Spa. Dit wordt ook de eerste grote trip met de 'nieuwe' motor. De BMW 1200 GS is verkocht en ik heb ter vervanging  een Suzuki V-Strom 650 gekocht. Deze heb ik via het internet in Duitsland gevonden. De motor heeft 18700 Km op de teller en is van het jaar 2011. Het is natuurlijk een heel andere klasse dan de GS. Hij is een heel stuk lichter en heeft een minder pk's. Voor ons maakt dat niet zoveel uit, omdat we het onderweg altijd rustig aan doen. Tot nu toe, ben ik er heel tevreden mee.

En dan de route, die was oké, maar voerde soms over hele kleine wegen, dus vlot rijden zat er niet echt in.

Spa_Dag_01

Bouillon - Semois Aug 20

De eerste golf van COVID-19 is gepasseerd en de campings kunnen eindelijk weer open, daar moeten we van profiteren. We trekken er voor een weekendje op uit. Deze keer gaat het in de richting van Bouillon. Het eerste deel van de route leidt ons door de fruitstreek, waarna we via Huy, de Ardennen in duiken. Via mooie bochtige wegen, passeren we het ene pittoreske dorpje na het andere. Tegen de late namiddag proberen we een campingplaats te zoeken in de regio van de Semois. Het aanbod is er groot, maar het kost ons toch een tweetal uur, voordat we een camping vinden die nog een vrije plaats over had. We mogen ons vlak aan de Semois installeren, geluk gehad.  De tweede dag rijden we eerst nog een stuk zuidwaarts, via de Franse Ardennen om dan in een grote boog rond Dinant, weer richting het noorden te rijden. Onderweg doen we nog een kleine tussenstop aan de abdij van Maredsous.

Bouillon - Semois

Francorchamps Jun 20

We boeken ons een B&B, niet ver van het circuit. De eerste dag rijden we via Luik, Durbuy, Vielsalm tot in Francorchamps. Een mooi, gevarieerd traject. 's Avonds brengen we nog een bezoekje aan Malmedy, waar we een kleine hap eten. Eenmaal terug in de B&B, trekken we het niet meer lang en liggen dan ook al vroeg onder de wol.

Het ontbijt in de B&B is super, we hebben de keuze uit vers fruit, streekkazen, zelfgemaakte confituur, verse broodjes en eitjes naar keuze. Dit allemaal met een mooi uitzicht op het terras, meer moet dat niet zijn. Vandaag leidt de route ons richting Monschau, Vogelsang en Voeren. Het is een mooi gevarieerd traject, wat voornamelijk over binnenwegen leidt. We eindigen met de overzet aan het veerpont van Dilsen en dan zit ons geslaagd weekend er weer op.

Francorchamps_Dag_01
Spa_Dag_02
Francorchamps_Dag_02

Eifel Mei 22

We trekken er weer voor een weekendje op uit. Deze keer gaat het richtig de Eifel. De eerste dag staat er een trip van een kleine 400Km op het programma. Het eerste stuk is wel een snelle verbinding, maar vanaf Voeren doen we het rustiger aan. Eerst doorkruisen we een stukje de Belgische Eifel waarna we in Elsenborn de grens oversteken richting Monschau. In Duitsland wordt Cindy gefotografeerd  door de arm der wet. Gelukkig geen al te grote boete, we komen er met 20€ vanaf. Eindbestemming van die dag wordt het stadje Mayen. Hier hebben we een kamer geboekt in een jeugdherberg. De tweede dag rijden we eerst nog een stukje richting de Moesel, waarna het weer noordwaarts gaat. Onder een stralende zon klokken we die dag 430 af.  

Mayen_Dag_01
Mayen_Dag_02

Han-sur-Lesse Jul 22

Wat een schitterend weer hebben we dit jaar al gehad en ook dit weekend zijn de voorspellingen weer top. We boeken een verblijf van twee nachten op de camping Le Pirot in Han-sur-Lesse. We vertrekken vrijdag rond de middag en rijden via Huy tot in Han-sur-Lesse. Een trip van een kleine 180Km. We zetten onze tent op en gaan een hapje eten in het dorp. Daarna brengen we nog een bezoekje aan de avondmarkt met verschillende eet- en drankstandjes. Vooral de Mojito-bar doet het hier goed. Ook wij kunnen de verleiding niet weerstaan ;-). Zaterdag doen we een mooie route van 300Km richting Luxemburg en op zondag gaat het dan via Durbuy en Pepinster terug huiswaarts.

Ardennen Mei 21

Deze route hebben we in mei gereden. Het eerste stuk tot in Luik, zijn we via de autostrade gereden. Vanaf dan zijn het enkel nog kleine binnenwegen. Je passeert Elsenborn, Nidrum en het meer van Bütgenbach. Een mooie eendagstour.

Ardennen Mei 21

Luxemburg Mei 21

Deze route hebben we begin mei gereden. Op de eerste dag wou de zon er niet echt door komen en hebben we toch wel wat kou geleden. De tweede dag daarentegen, hadden we een straalblauwe hemel. De route was heel gevarieerd en zeker het gedeelte in Luxemburg was bijzonder mooi. Dit is een route wat we zeker nog eens gaan rijden.

Luxemburg Mei 21

Herbeument Mar 21

De route was van thuis uit 421 Km. Dit was de eerste keer dat we zo een lange trip deden op één dag. Het was zeker en vast pittig, maar de mooie route maakte alles goed. Zeer gevarieerd en verrassend, een absolute aanrader.
Het eerste stuk is ook een mooie doorgang, om snel binnendoor naar de Ardennen te rijden.

Herbeument Mar 21

Doel Feb 21

Deze route hadden we samengesteld via TomTom. Route was oké, maar op grote delen van het traject waren er snelheidsbeperkingen van 50 Km/Hr. Het traject op zich was wel mooi. We hebben in totaal 250 Km gereden.

Doel Feb 21