Weekendje Moezel 08-11 Nov 14

Grootse plannen hebben we voorlopig niet maar het is wel de bedoeling om er af en toe op uit te trekken met de 911. Zo trokken we begin november voor een verlengd weekend richting de Moezelstreek. We rijden 'vlotjes' via de autostrade tot in Koblenz om vanaf daar de Moezelvallei in te duiken. Tegen de late namiddag arriveren we op onze eerste halte in het dorpje Brodenbach. Op zich stelt het dorp niet veel voor maar we genieten er van de rust en bovendien zijn we de enige op de camperplaats.

Van Brodenbach trekken we tegen een gezapig tempo doorheen de vallei. Onze volgende halte is het pittoreske dorpje Ediger. We kuieren er wat rond op zoek naar goede Moezelwijn maar zonder succes. Het hoogseizoen is immers al lang voorbij en daardoor zijn de meeste wijnkelders jammer genoeg gesloten. Gelukkig houden de tavernes geen winterstop en kunnen we onder een zalig zonnetje genieten van een lekker glas wijn.

Onze hond vindt trouwens het reizen in de camion geweldig. In het begin was het allemaal nog wat onwennig maar ondertussen heeft hij zijn vaste stek gevonden (onder de tafel op de vloerverwarming natuurlijk). Tijdens het rijden gaat het ook super goed, dan ligt hij lekker rustig tussen ons tweetjes in.

Op de meeste camperplaatsen is het super rustig, zo ook op die van het dorp Minnheim. We halen de fietsen nog eens van de stal en doen een kleine tour richting Piesport.

Vanuit het Minnheim gaat het terug richting Bernkastel-Kues. We doen een wandeling naar het dorp en gaan iets eten in een klein restaurant. De bestelde käsespätzle was niet echt een succes en had meer weg van met knauf gemengde pasta. Het kost me dan ook de rest van de dag om het goedje te verteren :-(

Cochem wordt de laatste halte van het weekend. We genieten er 's avonds van de lichtstoet ter ere van St Maarten, doen 's morgens een kleine wandeling doorheen het dorp en keren tegen de middag terug huiswaarts.

De terugtocht verloopt wel niet zo vlekkeloos. Onderweg slaat de batterijlader in alarm. Voor alle veiligheid stoppen we op de eerste de beste parking die we tegenkomen. Aan de omvormer kan ik op het eerste zicht niet direct iets vinden. Dan maar de weg verder gezet maar het duurt niet lang voor dat hij opnieuw in alarm gaat. Ik merk dan ook dat het lichtje van de alternator begint te flikkeren. Waarschijnlijk zit daar ergens het probleem. De batterijen zijn nog voldoende opgeladen en besluiten gewoon door te rijden tot thuis. We zijn zonder veel erg aangekomen maar de herstelling zal nog even op zich moeten laten wachten want hij verdwijnt tot het voorjaar in de winterstalling. Och, dan weten we weer wat doen ;-)