Info - Guatemala:

 1. Algemeen:

  Hoofdstad: Guatemala City
  Oppervlakte: 108,890 km², 3,5 keer België
  Bevolking:  15 miljoen
  Munteenheid: Quetzales, 1€ = 10Q (toestand Feb 2013)
  Tijdsverschil: in de winter 7 Hr en in de zomer 8 Hr vroeger dan in België.
  Klimaat: Droge seizoen is van oktober tot mei.
  Taal
  : Spaans, Maya.
   

 2. Eten en Drinken:

  Water hebben we bijgevuld in Antigua en was goed.
  Bier, je raadt het zeker, ook hier pils, gangbare merk was Gallo.
  Vlees en groenten kochten we op de mercado´s. Antigua heeft een gigantische markt waar je echt alles kunt krijgen. Ook heerlijk brood aan de rand van de mercado op Calle de Santa Lucia Norte. Verschillende bakkerijen.
   

 3. Praktisch:

  Verzekering is niet verplicht en hebben we dus ook niet afgesloten.
  Tanken is qua prijs vergelijkbaar met Honduras, in de hoofdstad is hij het goedkoopst.
  Wegen, de verharde zijn in zeer goed staat.
  Politie, we zijn geen enkele keer tegen gehouden geweest. Er is wel bijzonder veel privé bewaking, zelfs de drankenboer of de bakker heeft een bewaker met riotgun.
  Stroomnet is 110V.
   

 4. Slaapplaatsen:

  De coördinaten zijn met grote zorgvuldigheid genoteerd maar het kan altijd zijn dat er ergens een foutje inzit dus ons niet afschieten als je ergens in de ´middle of nowhere´ terecht komt.

  Antigua N 14°33´21.3" - W 090°44´22.8" Op de parking van de toeristenpolitie. Vlakbij het centrum en gratis al wordt er wel een kleine bijdrage gevraagd voor het onderhoud van het sanitair. Water, wc, koude douche.
  Rio Dulce N 15°39´23.9" - W 089°00´04.1" Parking vlakbij het centrum, rustig. 50Q$
  Poptún N 16°18´12.0" - W 089°25´12.9" Op de Finca Ixobel, een zeer mooie en rustige plaats. Men kan er maaltijden nuttigen in het restaurant, excursies doen in de omgeving. Water, toilet, koude douches en wifi. 30Q$/persoon.
  Tikal N 17°13´34.6" - W 089°36´42.0" Op de parking van Jaguar Inn, vlakbij de ingang van de ruïnes. Water, toilet, warme douches en wifi (werkte bij ons wel niet). 50Q$ per persoon en 10Q$ voor de wifi.
       
       
 5. Besluit:

Kort maar krachtig. Zeer mooi land met vriendelijke mensen. We hebben wel altijd op een bewaakte parking overnacht. We hebben ons nooit onveilig gevoeld maar als je ziet dat een bakker of drankenboer privé-bewaking heeft dan stel je je soms wel vragen. Voor ons waren de toppers de koloniale stad Antigua en de gigantische ruïnes van Tikal.