Marokko 16 tot 21 Dec 2010:

Gereden kilometers: 520Km
Temperatuur: 22'

Van Marrakech ging het richting het Atlas gebergte, het eerste stond er de Tizi-n-Test op het programma, een top van 2092m. Het eerste stuk voert door het dal van de Asif Reraia stroom met om de paar km een klein dorpje, tegen dat het donker wordt bereiken we de top en zoeken ons een plaatske voor te overnachten Wat ook hier weer opvalt is dat er druk gewerkt wordt aan de wegen, Marokko lijkt soms wel één grote bouwwerf.

De overnachtingsplek, zoek de camion :-)

De dag nadien volgt er de afdaling en nemen we nog een liftend koppel met baby mee naar onder, was achteraf niet zo'n goed idee want na een half uur zet de kleine zijn stereo open en dat vormt met ons moedertje Cindy geen goede combinatie.

Allé, koppeltje afgeleverd op bestemming en dan verder binnendoor richting het oosten, na een kilometer of 30 hebben we ons jammer genoeg moeten terug draaien want de wegen werden hier echt te smal, overnachten doen we in de buurt van Aoulouz.

De overnachtingsplek.

Van Aoulouz gaat het verder richting Quarzazate waarbij we ons op sommige stukken op de maan wanen.

De overnachtingsplek:

Voor Quarzazate doen we een grote lus door Ait-Benhaddou, Tizi-n-Tichka terug naar Quarzazate. Veel van de dorpen onderweg zijn gebruikt als filmdecor en in Quarzazate zelf zijn er ook drie grote filmstudio's waar men hele stukken decor kan zien staan. De film 'Lawrence of Arabian' is hier onder andere opgenomen (ken de film wel zelf niet maar zo staat het in de boekskes).

De overnachtingsplek:

In Quarzazate moeten we een pitstop maken in een camping, omdat de berg vuile was niet te overzien is en we bijna door onze watervoorraad heen zijn. Tegen de avond heb ik prijs, ergens iets verkeerds gegeten en de rest van de nacht breng ik voornamelijk door in het kleine kamertje. Na een dagje rust gaat het nu alweer wat beter en kunnen we onze trip vandaag of morgen verder zetten.