Marokko 25 tot  28 Dec 2010:

Gereden kilometers: 380Km
Temperatuur: 27'
Track: Merzouga - Tagounite

In Europa is er zo iets als de nieuwe man, awel hier in Marokko hebben ze de nieuwe Touareg, de nieuwe rijdt niet meer rond op de rug van een dromedaris maar zit daarentegen op een getuned mobyletteke (dit zit beter en kwijlt minder). De nieuwe Touareg doet niets anders dan nietsvermoedende toeristen (wij dus) najagen en de conversatie gaat dan als volgt:

- Bonjour monsieur, ca va?
+ Oui, ca va, et avec vous?
-
Ca va, vous habitez ou?
+ En Belgique, je suis Flamand
- Aha, j'aime les Flamands, est-ce que vous avez un sigarette pour moi?
+ Non, je ne fume pas, ca c'est ne pas bon pour la santé?
- (Teleurstellende blik) Vous avez besoin un guide pour le desert monsieur?
+ Euh, non, j'ai un GPS.
-
(Nog meer teleurgesteld) Vous avez assez de l'eau monsieur?
+ Naturellement, je vais faire un piste dans le dessert (wat had ie gedacht)
- .......

Dit gaat zo effe door tot dat ze door hebben dat er aan u niets te verdienen valt en dan bollen ze het af, de eene is dan nog niet goed vertrokken of de volgende is alweer daar (Bonjour monsieur, ca va , enz.........), in Merzouga ben ik tijdens het aflaten van mijn banden zo maar liefst zes keer belaagd geweest door de nieuwe Touaregs, we blijven natuurlijk beleefd.

Na de zoveelste nieuwe Touareg los gereden te hebben stond er een stuk piste van een kleine 300Km van Merzouga tot Tagounite op de agenda. Deze piste loopt grotendeels langs de Algerijnse grens door een enorm niemandsland. We hebben er een drietal dagen over gedaan en ik moet zeggen dat we af en toe de billekes dicht geknepen hebben want er zaten pittige stukken tussen. Het is een afwisseling van wasbord, stenen- en zandpistes; met bij momenten magnifieke vergezichten. We hebben onderweg twee militaire checkpoints gehad met steeds super vriendelijk militairen en na registratie mochten we altijd doorrijden. De camion heeft goed stand gehouden en de kastdeurtjes hangen er tot nu toe nog allemaal in. We staan nu op een camping in Zagora waar het weer eens wasdag is en we een dagje rust gaan nemen na al dat gerammel. De camion hebben we in het dorp laten afspuiten zodat ik hem nog eens kan soigneren met de vetspuit, want het is nodig.